Translate

2. elokuuta 2014

Mustkoita ja mansikoita

Nyt saa syksy ja talvi tulla, kun on pakkanen täynnä mustikoita ja mansikoita.

Mustkoita neljä ja mansikoita kaksi ämpäriä.
Mansikoita käytiin tiistaina poikien kanssa poimimassa Piikkiöstä yksi ämpärillinen. Oli nuoremmalle rankka reissu varsinkin, kun piti pitää tietokonepelaamisesta taukoa. Mutta ihan sitte saatiin ämpäri täyteen ja sain nuoremmasta lapsestani kaverin jopa pakastamisvaiheeseen asti.
Eihän tämän päivän lapset osaa arvostaa mansikoita muuta kun, jos on joutunut itse poimimaan ne pakkaseen- osaako sittenkääm?
Vanhempi lapsi keräsi mansikoita juu, mutta sanoi syöneensä poimimisen yhteydessä 2 ämpärillistä mansikoita eli voimaa tuli pelolta.

Miehen työkaveri myi meille valmiiksi peratut mustikat ja hinta ei päätä huimannut...mielelläni maksan mustkoista vaikka vähän enemmän -on ne niin hyviä ja tosiaan kun on tuttu poimija, niin tietää, että ne on varmasti tuoreita. Onneksi tällaisia nruroottisia poimijoita on vielä olemassa.
 Metsässä möyriminen hyttysten syöttinä ei kyllä vaan ole mun juttu. Tässä tullaan kyllä taas siihen, että niin pitäisi lapset viedä mustikkaan, mutta se jää nyt meidän perheessä toteutumatta.
Pari vuotta sitten lähdettiin koko family perämettille ja tuli kova sade samantien, kun päästiin metsän reunaan ja se sitte niistä marjoista. Sen koommin en ole harkinnut mustikkametsää.

Nyt kello on 22.48 ja minä menen nukkumaan tämän mukavan päivän jälkeen kiitollisena.

Hyvää yötä kaikille!

Ei kommentteja: